måndag 7 november 2016

Vecka 46

Hej

Den här veckan drar vi igång med ett nytt tema: Vatten.
Vi kommer att göra en del enkla undersökningar samt dokumentera dessa. Eleverna ska känna till vattnets olika faser samt hur det påverkas av temperatur. De ska känna till ord som; avdunsta, koka, smälta, stelna och kondens.
Vi kommer också att arbeta kring solrosfrön. Vi kommer att observera och beskriva. Vi kommer också att göra enkla undersökningar kring solrosfröna.

På matten arbetar vi med klockan; hel- och halvtimme.

En gång i månaden så sjunger alla ettor med Margareta från Kulturskolan. De lägger ut låtarna på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=az9FFCFhWTI&sns=em

Den 17/11 åker vi till Malmö museum för en visning av deras akvarium. Vi tar med vars en baguette och dricka från skolan. Om man vill får man lov att komplettera matsäcken.


Information från fritids…
Tiden rusar fram och snart är det dags för jullov. Vi måste redan nu veta vilka dagar ert barn ska vara på fritids under jullovet. Tryck på länken nedan så kommer  ni till vår digitala anmälan.
Lindeborgsskolan har julavslutning onsdagen den 21 december. Barnen första skoldag på vårterminen 2017 är onsdagen den 11/1. Glöm inte att måndagen den 9/1 är en studiedag och då är fritidshemmet stängt.

Här är länken till anmälan...

Hälsningar
Fritidspersonalen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.