måndag 16 januari 2017

Vecka 3

God fortsättning på det nya året!

Nu kör vi igång med nya tema. Vi kommer att arbeta med två tema fram till sportlovet. Det ena temat handlar om olika samhällsfunktioner och hur samhället fungerar. Då kommer vi bland annat att lära oss mer om olika yrken. Kanske finns det någon förälder som skulle kunna komma till skolan och berätta om sitt ykre? I så fall kontakta Susanne eller Andreas för att höra när det kan passa. (andreas.hofvander@malmo.se eller susanne.carlsson2@malmo.se).
Det andra temat handlar om hur vi delar in året på olika sätt. Då ska alla barn bland annat lära sig när de fyller år. Förhoppningsvis kan alla det redan nu då vi jobbade med detta förra veckan. De ska också lära sig årstiderna, månaderna och veckodagarna. De ska också få lära sig om hur några olika djur klarar vintern.

Vi har börjat med en Läsebok i skolan som heter Den magiska kulan. De kommer nu att varje vecka få med sig en läsläxa hem. Läs gärna texten flera gånger under veckan och lämna tillbaka texten på fredagen.
Imorgon kommer barnen också att få en matteläxa med sig hem. Den kan man lämna in så snart man är färdig.

Vi går till biblioteket varannan vecka. Så fort man läst färdigt en bok så ska man ta med den till skolan. Annars är risken att man glömmer boken hemma just den dagen som vi går till biblioteket. Då får man inte låna någon ny bok.

Barnen kommer att få med sig kollolappar hem den här veckan. Det finns fler lappar här om vi har missat någon som vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.